Фізична охорона
БІЛЬШЕ 500 ОБ'ЄКТІВ ОХОРОНЯЮТЬ НАШІ СПІВРОБІТНИКИ В РЕЖИМІ 24/7/365.

Автоматичне пожежогасіння

Грабіжники ніколи не викрадають все, а беруть тільки найбільш цінне і невелике за розміром і вагою. А ось пожежа, як правило, знищує все, тому питання пожежної безпеки, по крайней мере, не менш актуальне, ніж питання охорони. Транспортний колапс в більшості великих міст став буденним явищем, тому на своєчасне прибуття пожежних можна розраховувати не завжди. У зв'язку з цим, багатьом організаціям і приватним особам можуть виявитися дуже корисними системи автоматичного пожежогасіння. Вони, по суті, об'єднують в собі кращі властивості пожежної сигналізації та пожежних бригад, а в деяких випадках перевершують їх за якістю і результатами.

Завданням будь-яких систем пожежогасіння є створення в охоронюваній зоні таких умов, при яких горіння стає неможливим. З цим завданням справляються різними способами: ізолюють палаюче речовина від зони горіння, знижують температуру в зоні горіння нижче температури самозаймання горючої речовини, охолодженням самого палаючого речовини. Так само припинити горіння можна знизивши вміст в навколишньому повітрі концентрації кисню O2 нижче 14%. Саме цей спосіб припинення горіння взято за основу при проектуванні і застосуванні установок газового пожежогасіння.

Маленький відступ. При гасінні пожежі розрахунками МНС звичайної «двушки» кількість використаної води може досягати кількості більше тонни. Перевитрата води відбувається через сильну задимленість приміщень, нульовий (практично) видимості. Наслідки такого ПП, в тому числі для розташованих нижче приміщень, природно, не стануть приємними. Додавання ж до води змочувачів, піноутворювача (основа яких найчастіше - луг) зроблять наслідки ще більш плачевними.

Вихід: автоматичне пожежогасіння. Принцип дії системи автоматичного пожежогасіння простий. У приміщення при різкому стрибку температури подається газ (це може бути вуглекислий газ, хладон, один з інертних газів), знижуючи концентрацію кисню. При концентрації О2 менш 14% горіння більшості матеріалів припиняється. Така система ліквідує вогнище, що виник в будь-якому із закутків приміщення, навіть в шафі, а меблі, дорога обробка, важливі документи (і навіть лежачи на столі грошові купюри) залишаться неушкодженими. Сам же огнетушащий газ після провітрювання приміщення не залишить про себе ніяких спогадів. Автоматика налаштовується таким чином, що діапазон спрацьовування може бути адаптований під будь-який регіон з будь-якими кліматичними умовами, під будь-яку температуру в приміщеннях.

Якщо додати до цього повну безпеку застосовуваних в таких системах газів для навколишнього середовища і озонового шару планети, то не дивно, що саме автоматичне газове пожежогасіння все частіше стає природним вибором при захисті закритих ізольованих приміщень.

Callback form

Вы еще не отправили заявку а мы уже набираем Ваш номер!

Callback form

Your callback has been sent sucessfully

Вартість охоронних послуг

Неверный ввод
Вы не указали Ваш адрес email, мы не сможет отправить результат предложения
Неверный ввод
Неверный ввод