Фізична охорона
БІЛЬШЕ 500 ОБ'ЄКТІВ ОХОРОНЯЮТЬ НАШІ СПІВРОБІТНИКИ В РЕЖИМІ 24/7/365.

Охоронна сигналізація для дому

Однією з умов забезпечення безпеки житла є наявність охоронної сигналізації.

Домашня охоронна сигналізація в залежності від адресата, якому надходить сигнал спрацювання, ділиться на два види: пультову та автономну. При цьому в обох випадках система включає в себе такі основні частини:
● датчики і сенсори. (Існує досить велика кількість різноманітних за принципом своєї роботи пристроїв, що використовуються в охоронних системах.)
● приймально-контрольний пристрій;
● передавальне обладнання,
● блок живлення;
● з'єднувальні дроти. (В разі бездротової сигналізації ця частина системи відсутня.)

Принцип дії охоронної сигналізації
Встановлені в контрольних точках житла датчики спрацьовують в разі несанкціонованого проникнення в квартиру, при цьому вони відправляють сигнал на приймально-контрольний блок. У цьому блоці проводиться обробка сигналу і передача його на пристрої оповіщення, тобто на пульт управління в разі пультової сигналізації або безпосередньо власнику квартири за допомогою мобільного зв'язку або через інтернет в разі автономної системи.

Велике значення мають використовувані в системі датчики та їхнє розташування в помешканні. При цьому вони можуть бути двох основних типів:

Охоронні. Фіксують небажане проникнення в будинок.
Датчики-сповіщувачі. Можуть виконувати додаткові функції, попереджаючи власника системи про несправності, пов'язані з протіканням води, витоком газу, порушення електропостачання, спалах тощо.

Розглянемо докладніше охоронні датчики.
● магнітно-контактні датчики. Встановлюються на вхідні двері і вікна. Спрацьовують при їх відкриванні.
● пасивні інфрачервоні детектори. Використовуються найчастіше. В основі їхньої дії реагування на зміну температури, що неминуче фіксується, якщо зловмисник потрапляє в зону дії датчика. Встановлюються на стелі або стінах.
● ультразвукові датчики. Принцип роботи полягає в зміні частоти ультразвукових хвиль, що випускаються і відбиваються від стін приміщення, при поглинанні частини енергії тілом людини. Цей вид датчиків в даний час не рекомендується до установки, оскільки існує кілька способів обдурити таку систему виявлення.
● мікрохвильові датчики. В даному випадку працюють мікрохвилі. Часто використовуються разом з пасивними інфрачервоними датчиками.
● фотоелектричні датчики. Визначають порушника за допомогою спрямованого променя світла. Рекомендується установка значної кількості таких датчиків в хаотичному або шаховому порядку, щоб уникнути можливості обійти зону дії променевого датчика.
● Сейсмічні або вібраційні датчики. Реагують на розбивання шибок.

Для власника квартири є принциповим питання вибору пультової або автономної сигналізації.

Автономна система простіша за своїм устроєм, її установка обійдеться значно дешевше. Слід врахувати, що сигнал тривоги надходить тільки власнику квартири. Тому вся відповідальність за безпеку житла залишається на його господарі. Варіант можливий в умовах багатоквартирного будинку, і абсолютно не підходить для власників приватних домоволодінь, розташованих відокремлено у віддаленій місцевості.

Пультова охоронна сигналізація забезпечує подачу сигналу тривоги на пульт державної або приватної охоронної компанії, завданням якої є моментальне реагування та прибуття на місце події. Безумовно, забезпечує більш надійний захист житла. Мінусом виступає фінансова сторона питання, оскільки крім установки і підключення, функціонування пультової системи потребують абонентської оплати охоронної компанії.

Callback form

Вы еще не отправили заявку а мы уже набираем Ваш номер!

Callback form

Your callback has been sent sucessfully

Вартість охоронних послуг

Неверный ввод
Вы не указали Ваш адрес email, мы не сможет отправить результат предложения
Неверный ввод
Неверный ввод